Herbert Howells – Requiem
Ola Gjeilo – Days of Beauty; The Crossing; Across the Vast, Eternal Sky; The Spheres; Ubi Caritas; The Ground

De Dood, onvermijdelijk verbonden met het leven. Geen groter mysterie ook, waar naar gekeken wordt met angst, ontzag, berusting, verlangen. Maar de grote vraag kan niemand beantwoorden: wat wacht ons na de dood? Hemel of hel, een complexe onderwereld of een zoet paradijs: de voorstellingen rond wat er na de dood volgt hebben vaak een bepalende invloed op hoe we ons leven leiden. Antwoorden zoeken we zelf, om het verlies van dierbaren een plaats te geven en hen dat leven na de dood op onze eigen manier te geven. En heel vaak vinden we die troost in muziek.

Bart Van Reyn

Bart Van Reyn is vanaf seizoen 19-20 muziekdirecteur bij het Vlaams Radiokoor. Zijn heldere visie op repertoire en grote passie voor het métier maken hem de ideale match voor het Radiokoor.

lees de biografie

Ola Gjeilo, piano

De van origine Noorse artiest woont al jaren in Amerika, en het is misschien wel zijn geadopteerde thuisland dat de grootste invloed heeft op zijn karakteristieke klankwereld, vaak omschreven als filmisch en evocatief, met een weelderige, harmonieuze sound.

lees de biografie

Solisten Brussels Philharmonic

ensemble

Onder de naam Solisten Brussels Philharmonic komen de individuele musici van Brussels Philharmonic samen in kleinere en uiteenlopende bezettingen, om een erg divers repertoire te brengen in samenwerking met het Vlaams Radiokoor en Brussels Philharmonic, met Belgische en buitenlandse artiesten en voor zowel privé initiatieven als culturele organisatoren zoals het Festival van Vlaanderen.

Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen | +32 3 227 35 37

www.koorlink.be