De Dood, onvermijdelijk verbonden met het leven. Geen groter mysterie ook, waar naar gekeken wordt met angst, ontzag, berusting, verlangen. Maar de grote vraag kan niemand beantwoorden: wat wacht ons na de dood? Hemel of hel, een complexe onderwereld of een zoet paradijs: de voorstellingen rond wat er na de dood volgt hebben vaak een bepalende invloed op hoe we ons leven leiden. Antwoorden zoeken we zelf, om het verlies van dierbaren een plaats te geven en hen dat leven na de dood op onze eigen manier te geven. En heel vaak vinden we die troost in muziek.

Herbert Howells – Requiem
Ola Gjeilo – Days of Beauty; The Crossing; Across the Vast, Eternal Sky; The Spheres; Ubi Caritas; The Ground

Bart Van Reyn

Ola Gjeilo, piano

De van origine Noorse artiest woont al jaren in Amerika, en het is misschien wel zijn geadopteerde thuisland dat de grootste invloed heeft op zijn karakteristieke klankwereld, vaak omschreven als filmisch en evocatief, met een weelderige, harmonieuze sound.

lees de biografie

Solisten Brussels Philharmonic