450 jaar geleden werd Graaf van Egmont onthoofd op de Grote Markt van Brussel. Na zijn dood symboliseert Egmont gematigdheid en tolerantie in woelige en polariserende tijden. Zijn levensverhaal inspireerde vele volgende generaties en zindert tot vandaag nog door: ook deze Egmont werpt een kritisch licht op onze eigen tijd.

Tekst en muziek vertellen in deze productie een boeiend en onpartijdig relaas van de historische feiten, knipogend naar het werk van Goethe en Beethoven en vanuit een hedendaags bewustzijn. Niemand minder dan Jan Decleir en Roy Aernouts vertolken de historische rollen van Graaf Egmont, Margaretha van Parma, Willem van Oranje en de Hertog van Alva.

Programma

Jan Decleir & Roy Aernouts
spel

I SOLISTI & Vlaams Radiokoor
ensembles

Het Banket & Francis Pollet
concept

Brechtje Louwaard & Tristan Versteven
tekst en regie

Alain Craens
arrangementen

EGMONT is een productie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor

“Een onderhoudende theaterlezing waarbij meesterverteller Jan Decleir, even schalks als dramatisch, vanachter zijn pupiter de hele zaal stil krijgt. De kraakheldere tekst van schrijvers Tristan Versteven en Brechtje Louwaard heeft daarin zeker ook zijn verdienste. In plaats van zich te verliezen in historische omwegen laten ze Egmont gericht terugblikken op drie ontmoetingen die de loop van onze geschiedenis hebben bepaald.” - Charlotte De Somviele in De Standaard

praktisch

🎫 TICKETS:

€27> €10

koop tickets