Deze speciaal voor de concertzaal gecomponeerde opera is David Langs eigentijdse versie van Fidelio, Beethoven’s enige opera. Zonder een noot van Beethoven te gebruiken, maar met dezelfde idealen, duikt Lang in de hedendaagse betekenis van de grote polemieken en thema’s zoals gender of identiteit. Hij herneemt de protagonisten uit Fidelio, want “de onrechtvaardigheid in het verhaal is van alle tijden – en het is mijn opdracht om muziek te schrijven die op verschillende niveau’s aanspreekt.”

Lang werkte meer dan 10 jaar aan dit ambitieuze muziektheaterproject.

met

Claron McFadden, sopraan / Alan Oke, tenor / Jarrett Ott, bariton / Davóne Tines, bas

Elkhanah Pulitzer, regie / Matt Saunders, decor / Maline Casta, kostuumontwerp / Floriaan Ganzevoort, lichtontwerp / Adam Larsen, beeld en projectie

Bekijk

enkele highlights uit de première

concert geannuleerd

De gezondheid van iedereen betrokken bij onze concerten heeft absolute prioriteit. Daarom annuleert Vlaams Radiokoor, in overleg met zijn partners, deze concerten.

Alle getroffen tickethouders van de betrokken concerten worden eerstdaags gecontacteerd door de respectievelijke organisator.

praktisch