Liefde is geen troost, liefde is licht, zei ik op een dag tegen mijn geliefde, de filosofe Simone Weil quotend.

Maar wat betekent die zin, wat bedoelde Weil daarmee, ik wil weten welk licht, het licht van een onder een grijs wolkendek verborgen zon of het licht dat je aanknipt omdat de dagen aan snel tempo korter worden, het licht dat je vroeg in je gebed deze ochtend, een combinatie van groen, roze en een zacht lavendel dat over je valt als een sluier, het licht van je nachtlamp dat de bladeren van de grote strelizia naast je bed op het plafond weerspiegelt zodat je je voor je gaat slapen kunt wanen in een verre bestemming, aan een strand dat je herkent, waar je nog niet bent geweest, waar tinten parelmoer overheersen, je schelpvormige juwelen draagt, en waar een vriendin woont die je zus noemt...

lees de volledige brief van Yousra Benfquih

Oproep

Met I thought I’d write to Juliet vragen de Vrouwenraad en het Radiokoor jou om een brief te schrijven over jouw ervaring met de liefde. Is deze hard en gewelddadig, of net zacht en verbindend? Schrijf het neer in een brief aan Juliet.

De oproep kadert in een samenwerking tussen beide organisaties rond de concertreeks The Juliet Letters (mei 2023), en wil de vele gedaantes die liefde kan aannemen tonen en bespreekbaar maken: de mooie, tedere en passionele - maar ook de alledaagse, pijnlijke of toxische. Lees meer over I thought I'd write to Juliet.

De Vrouwenraad is een organisatie die werkt aan gelijke kansen en rechten voor m/v/x en streeft naar het bannen van geweld tegen vrouwen en meisjes, het bestrijden van stereotypering en seksisme, en het ondersteunen van een zorgzame samenleving.

stuur hier jouw brief in

“Met de concerten in de Vocal Fabric-reeks wil het Vlaams Radiokoor verder gaan dan alleen maar een muzikaal verhaal vertellen: deze projecten verbinden muziek, koor, publiek en maatschappij.”
- het vlaams radiokoor

over Yousra

Yousra Benfquih is schrijver, dichter en spoken word artiest. Sinds ze in 2017 de txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord won, is ze een vaste waarde op de Vlaamse podia.

Haar werk lees je o.a. in Kluger Hans, DW B, de Poëziekrant en De Revisor. In 2019 werd ze geshortlist voor de Joost Zwagerman Essayprijs. In 2021 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab en in 2022 voor Vers van het Mes en Eenzame Avonturen.

Yousra behoort tot de vaste auteurspoule van Rekto:verso en geeft Spoken Word aan de opleiding Woord-Drama van de Kunsthumaniora. Lees meer over Yousra op www.yousrabenfquih.com.

Info concert