Ach, de Liefde: die verblindende passie die alles verteert, dat ideaalbeeld van Romeo en Julia - maar ook de ontgoocheling en desillusie, de rauwe pijn van onverschilligheid of verraad.

Het Vlaams Radiokoor laat de twee gezichten van De Liefde aan het woord. In The Juliet Letters, een reeks songs geschreven door Elvis Costello en het Brodsky Quartet, zijn dat dramatische en soms cynische reflecties op de liefde. Tegenwerk en geloof in de schoonheid van de liefde komt uit lieflijke koorwerken van zowel mannelijke als vrouwelijke componisten.


“I thought I'd write to Juliet, for she would understand.” Zo begint één van de songs die Elvis Costello en het Brodsky Quartet samen schreven voor het album The Juliet Letters.

Een krantenartikel over een professor in Verona die brieven aan Juliet Capulet beantwoordde én een toevallige ontmoeting tussen de Britse songwriter en het strijkkwartet, meer was er niet nodig om deze bijzondere muzikale samenwerking op de rails te zetten. Alle 5 muzikanten schreven mee aan de muziek en de teksten, bedenkend wat de professor te lezen kreeg in de brieven - en vooral: wat het antwoord zou kunnen zijn…

“I once loved someone the way that you do
But I had to let her go
I lived with my regret
Don't despair, my would-be Juliet”

Als tegengif voor de soms droevig sarcastische songs zweven en zalven bitterzoete a capella werken doorheen het programma, en laten het andere gelaat van de liefde naar boven drijven.

Programma

Elvis Costello & Brodsky Quartet
The Juliet Letters (selectie)

Anna Clyne
Pocket Book VIII & LXV

Percy Grainger
Love At First Sight

Augusta Read Thomas
Love Songs

Hakan Parkman
3 Shakespeare Songs

Judith Bingham
The Drowned Lovers

Sir Charles Villiers Stanford
8 Part-Songs, op. 119: No. 3, The Blue Bird

Jake Runestad
Let My Love Be Heard

Gavin Bryars
Two Love Songs: No. 2, Solo et pensoso

met de steun van Beside Tax Shelter en de Belgische Taxshelter

praktisch

🎫 TICKETS:
€31 > €5

📍 LOCATIE:
Flagey
Heilig-Kruisplein | 1050 Brussel

🗺️ zo bereik je Flagey

koop tickets

lees ook