Programma

Benjamin Britten A Ceremony of Carols, op. 28
Francis PoulencQuatre Motets Pour Le Temps de Noël
Traditional (arr. Ben Parry)Jingle Bells
Ola GjeiloThe First Nowell
Eriks Esenvalds O Salutaris Hostia
Anonymous & Chaim Parchi (arr. Joshua Jacobson) Aleih Neiri
(Arr. Willcocks) Ding Dong! Merrily On High
Jonathan RathboneThe Oxen
Traditional & John StainerGod Rest Ye Merry Gentlemen
Franz Xaver GruberSilent Night

Playlist

inleiding

Dingen veranderen snel… Aan het begin van de 19de eeuw was er van kerstconcerten, kerstverlichting, kerstbomen of kerstkaarten nog maar amper sprake. Mensen vierden een sobere kerst in besloten, familiale kring – maar tegen het begin van de 20ste eeuw was het helemaal anders, met grootse feesten, chique diners en betoverende concerten. Ook vandaag komen we in de donkerste momenten van het jaar graag samen met vrienden en familie om licht in het duister te brengen, en warmte te delen. En hoe kan dat beter door samen te zingen…


Het Vlaams Radiokoor heeft intussen een heel eigen kersttraditie opgebouwd: een kerstconcert waarin klassieke werken afgewisseld worden met bekende Christmas Carols, gekruid met enkele nieuwe werken als kleine vocale kerstcadeautjes. Een alltime klassieke favourite blijft Benjamin Brittens A Ceremony of Carols. Het werk uit 1942 is opgebouwd uit acht kerstliederen, die Britten samenstelde uit zowel gregoriaanse Latijnse zang als traditionele ‘Christmas Carols’ zonder hun waarde en symbolische lading uit het oog te verliezen. Een perfecte belichaming van de rijke Britse traditie, en een garantie voor sfeer, gezelligheid en authentieke kerstsfeer.

artiesten

Bart Van Reyn

dirigent

Bart Van Reyn is vanaf seizoen 19-20 muziekdirecteur bij het Vlaams Radiokoor. Zijn heldere visie op repertoire en grote passie voor het métier maken hem de ideale match voor het Radiokoor.

lees de biografie

Eline Groslot, harp

solist

Eline Groslot is soliste harp bij Brussels Philharmonic. Ze is daarnaast harpdocent aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge, waar ze door haar liefde voor de harp en het lesgeven een grote harpklas uit wist te bouwen, waar regelmatig jong talent uit voortvloeit. Ze maakt deel uit van talrijke kamermuziekensembles.

Vlaams Radiokoor

Lees alles over het Radiokoor, onze rijke geschiedenis en maak kennis met onze zangers.

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €12

locatie

concert

Concertgebouw - ’t Zand 34, 8000 Brugge | +32 70 22 12 12

ticketshop

> online
www.concertgebouw.be


> balie
In&Uit Brugge

(’t Zand 34, 8000 Brugge -
openingsuren)

meer van dit