Programma

Ludwig van Beethoven – Symfonie nr. 9 in d, op. 125
concert zonder pauze
download: tekst & vertaling 'Ode an die Freude'

inleiding

Al voor de negende keer op rij palmt Klara een hele dag deSingel in. Met livemuziek in de Blauwe zaal, studio’s en gangen. Met klassieke muziek in al zijn verschijningsvormen. Van barok tot hedendaags, van jazz tot wereldmuziek, van fanfare tot literatuur. En met Beethoven ‘en vedette’.

Allemaal zorgvuldig voor u uitgekozen en gebracht door topartiesten uit binnen- en buitenland én studenten van het Antwerpse conservatorium. Met Klara-presentatoren die ter plekke live radio maken op deze gigantische klassieke happening. Samen met 1.800 andere melomanen kan je er zelf bij zijn!

Het programma is ook live te volgen op Klara van 11u tot 23u.

artiesten

Stéphane Denève

dirigent

Stéphane Denève is de muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Deze Franse topdirigent combineert in zijn programma’s de muziek uit de 21ste eeuw met de grote klassiekers, en zet zo een dialoog op tussen het repertoire van vroeger en dat van de toekomst.

Brussels Philharmonic

orkest

Brussels Philharmonic werd in 1935 opgericht door de Belgische openbare omroep (NIR), en was en is bekend als pionier in het uitvoeren van muziek van de eigen tijd – een reputatie die wereldvermaarde componisten als Bartók, Stravinsky en Messiaen naar Brussel haalde. De historische thuishaven is Flagey, waar het orkest repeteert en concerteert in de akoestisch tot de wereldtop behorende Studio 4.

lees de biografie

Menna Cazel, sopraan

solist lees de biografie

Annika Schlicht, alt

solist lees de biografie

Bernhard Berchtold, tenor

solist lees de biografie

Brian Mulligan, bas

solist lees de biografie

Concert plus

praktische info

Tickets

vanaf €28

locatie

concert

deSingel - Desguinlei 25, 2018 Antwerpen | +32 3 248 28 28

ticketshop

> online
www.desingel.be


> balie
deSingel

meer van dit