Eén van de grootste klassiekers ter wereld. Een imposant werk dat een donker fluwelen universum creëert, meteen naar de keel grijpt en zelfs de hevigste hardrock-fan stil weet te krijgen. Een werk omringd door vraagtekens, discussies en geheimen. Het Requiem van Mozart.

Eerst brengt Nicola Boud, wereldvermaarde specialiste op historische klarinet, Mozart's Klarinetconcerto. Het is niet alleen ontroerend, troostrijk en vrolijk tegelijk, maar ook het eerste klarinetconcerto ooit geschreven door een beroemd componist.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart
Requiem in d-moll, KV 626
Konzert in A für Klarinette und Orchester, KV 622


dit concert wordt ondersteund door de Wolfgang app - ontvang realtime toelichting op jouw telefoon tijdens het concert (NL / FR / EN)solisten Requiem:

Ilse Eerens sopraan
Barbara Kozelj alt
Kieran Carrel tenor
Andreas Wolf bas

ontdek meer

Wolfgang App

Start Wolfgang als het concert gaat beginnen. Geniet van de muziek, terwijl Wolfgang vertelt over wat je hoort. Wolfgang vertelt in bondige, goed getimede zinnen. Wolfgang is ontworpen en getest opdat het anderen niet afleidt.

lees meer

podcast: Mozart Requiem

Bart Van Reyn neemt Sander De Keere en de luisteraar mee in het donkerfluwelen universum van deze klassieker, omsluierd door mysteries en vraagtekens.

beluister de podcast

Nicola Boud & Mozart

Nicola Boud neemt je mee in de details van Mozart's Klarinetconcerto.

bekijk de video

symfomania! DIY

Tekenen, spelen, zingen, luisteren... en vooral genieten van de muziek van Mozart! Ontdek deze leuke handleiding voor jonge muzikale doe-hoe-zelvers.

download de fiches

tekst & vertaling

Lees mee met de teksten van het Requiem, vertaald naar het Nederlands en het Frans.

download gezongen tekst

ontdek

Pieter Bergé, hoogleraar musicologie aan de KU Leuven, vertelt aan de Interne Keuken-tafel over zijn boek: Wie schreef het requiem van Mozart?

beluister de podcast

praktisch

🎫 TICKETS:
€41 > €5

📍 LOCATIE:
Flagey
Heilig-Kruisplein | 1050 Brussel

🗺️ zo bereik je Flagey