In Story of a Lifetime brengt het Vlaams Radiokoor de soundtrack bij het levensverhaal van een doodgewone vrouw - jij, of ik, of die vrouw in de straat.

Op de soundtrack staan hedendaagse a capella werken, arrangementen van popmuziek en Franse chansons zij aan zij. The Passing of the Year van Jonathan Dove is de rode draad doorheen de avond, een muzikale metafoor voor het leven dat onherroepelijk voorbijgaat.

Tussen de werken zorgt Stef Van Alsenoy met zijn surround soundscapes voor flarden en herinneringen, die het verhaal auditief ondersteunen.


Een vrouw kijkt mijmerend terug op haar leven. Ze rijgt dierbare herinneringen aan elkaar, van de vele alledaagse maar onvergetelijke momenten over grootse verwezenlijkingen en bittere mislukkingen, naar de eerst nog brandende liefde die langzaam uitdooft tot vertrouwde nabijheid - en aan het eind: het afscheid.

Ze schenkt ons haar leven in beelden en muziek en herinneringen die voorbij glijden. Het feestje waar ze haar partner ontmoet, de prille verliefdheid die overgaat in dagdagelijkse maar gekoesterde momenten samen, de kleine kantjes en teleurstellingen in elkaar, het verstillen van de passie en het uiteindelijke afscheid. Onopvallend en banaal - maar ook heel bijzonder: want het is haar verhaal, en zo is er maar één.

Sopraan Kelly Poukens maakt de vrouw tastbaar, van vlees en bloed en vol emoties: in de intieme chansons, alleen begeleid door piano of gitaar, wordt zij die vrouw die terugdenkt aan het leven met haar geliefde, en brengt zo haar Story of A Lifetime.

Programma

John Cage Living Room Music: II. Story
Louis Andriessen Un beau baiser
Brad Mehldau We Met At The End Of The Party
Sven-David Sandström Four Songs of Love
Nils Lindberg O Mistress Mine: Shall I Compare Thee to a Summer’s Day?
Jonathan Dove The Passing of the Year
Graham Nash Our House
Barbara Pierre
Eric Woolfson & Alan Parsons Old and Wise
Jacques Brel La chanson des vieux amants
Léo Ferré Avec le temps

ontdek de muziek van deze productie:

ontdek meer

De vrouwelijke vluchteling

Drie vrouwen uit het boek "The history of her story" vertellen hoe zij met vallen en opstaan uiteindelijk allemaal hun weg vonden.

Lees de getuigenissen

inspirerende vrouwen van vandaag

Ontdek baanbrekende vrouwen die vandaag de wereld veranderen.

Lees de profielen

lezing

Sociologe Vida Razavi spreekt voor het concert over het boek "The History of Her Story".

Lees meer

programmaboek

Meer weten over de muziek, de artiesten? Of de gezongen teksten lezen? Lees of print het programmaboekje.

download

Boekbespreking

The World is Round van Gertrude Stein is veel meer dan een boek voor kinderen. Het vertelt het verhaal van Rose, een klein meisje dat vastbesloten is haar plaats te vinden in een "Wereld die rond was en je kon er rond en rond op gaan."

Lees meer

praktisch

Zaal: Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)

Locatie: ’t Zand 34 | 8000 Brugge
Telefoon: +32 70 22 12 12
Online: www.concertgebouw.be

veiligheidsmaatregelen Concertgebouw Brugge

koop tickets