In Story of a Lifetime brengt het Vlaams Radiokoor de soundtrack bij het levensverhaal van een doodgewone vrouw - jij, of ik, of die vrouw in de straat.

Op de soundtrack staan hedendaagse a capella werken, arrangementen van popmuziek en Franse chansons zij aan zij. The Passing of the Year van Jonathan Dove is de rode draad doorheen de avond, een muzikale metafoor voor het leven dat onherroepelijk voorbijgaat.

Een vrouw kijkt mijmerend terug op haar leven. Ze rijgt dierbare herinneringen aan elkaar, van de vele alledaagse maar onvergetelijke momenten over grootse verwezenlijkingen en bittere mislukkingen, naar de eerst nog brandende liefde die langzaam uitdooft tot vertrouwde nabijheid - en aan het eind: het afscheid.

Ze schenkt ons haar leven in beelden en muziek en herinneringen die voorbij glijden. Het feestje waar ze haar partner ontmoet, de prille verliefdheid die overgaat in dagdagelijkse maar gekoesterde momenten samen, de kleine kantjes en teleurstellingen in elkaar, het verstillen van de passie en het uiteindelijke afscheid. Onopvallend en banaal - maar ook heel bijzonder: want het is haar verhaal, en zo is er maar één.

Sopraan Kelly Poukens maakt de vrouw tastbaar, van vlees en bloed en vol emoties: in de intieme chansons, alleen begeleid door piano of gitaar, wordt zij die vrouw die terugdenkt aan het leven met haar geliefde, en brengt zo haar Story of A Lifetime.

Regisseur Kate Voet creëerde speciaal voor deze productie een nieuwe videomontage. De beelden die tijdens het concert geprojecteerd worden maken het levensverhaal ook visueel tastbaar.

Louis Andriessen Un beau baiser

John Cage Living Room Music: II. Story

Brad Mehldau We Met At The End Of The Party

Sven-David Sandström Four Songs of Love

Nils Lindberg O Mistress Mine: Shall I Compare Thee to a Summer’s Day?

Jonathan Dove The Passing of the Year

Graham Nash Our House