Cole Porter – Begin the Beguine / Let's Misbehave / Night and Day / I've Got You Under My Skin / Every Time We Say Goodbye
Richard Rodgers & Lorenz Hart – My Funny Valentine
Albert Beach & Charles Trenet
– I Wish You Love
Thelonious Monk
– Round Midnight
Arthur Hamilton
– Cry Me a River
Victor Young & Edward Heyman – When I Fall in Love
Georges Shearing & George D. Weiss
– Lullaby of Birdland
Bob Thiele & George D. Weiss
– What a Wonderful World
Jeroen D'hoe
– creatie

Tijdloos: een woord dat te vaak te veel ladingen dekt; maar bij The Great American Songbook is het helemaal op zijn plaats! Want de vele swingende jazz standards, die tussen de jaren ’20 en ’50 in de Verenigde Staten werden gecomponeerd door grootmeesters als Cole Porter, Jerome Kern of het duo Rodgers & Hart, zijn precies dat: tijdloos. Stuk voor stuk nummers die de tand des tijds niet alleen moeiteloos doorstaan, maar bovendien aan glans winnen met elke nieuwe interpretatie.

Want ook al zijn het ronkende namen als Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Tony Bennett of Sarah Vaughan die deze heerlijke nummers in ons collectief geheugen stopten, tot op vandaag ontdekken jonge artiesten, ensembles of vocale gezelschappen het potentieel en vooral het plezier van deze muziek.

Het Vlaams Radiokoor vroeg componist Jeroen D’hoe om de mooiste nummers uit The Great American Songbook te arrangeren voor koor – geen toevallige keuze, want Jeroen is gepassioneerd door jazz en maakte enkele jaren geleden een jazz-plaat met Paul Michiels.

Kom mee genieten van een heerlijke avond vol muzikale parels, laat je helemaal onderdompelen in de sfeer en glamour van een Amerikaanse jazzclub, zak onderuit in je zetel terwijl de band alvast stemt en geniet van de Radiokoor-versie van deze onvergetelijke nummers.

Tijs Krammer

Tijs Krammer is koordirigent, zanger, arrangeur en docent. Hij studeerde lichte muziek en koordirectie, en trok naar de VS om zich te verdiepen in vocal jazz en arrangeren. Hij werkt samen met verschillende vocale groepen, en is docent bij verschillende conservatoria en opleidingen. Hij publiceerde 6 boeken over zang en arrangeren.

Ibernice MacBean, mezzosopraan

solist

Ben Mouling, master of ceremony

solist

Vlaams Radiokoor

Lees alles over het Radiokoor, onze rijke geschiedenis en maak kennis met onze zangers.

Solisten Brussels Philharmonic

ensemble

Onder de naam Solisten Brussels Philharmonic komen de individuele musici van Brussels Philharmonic samen in kleinere en uiteenlopende bezettingen, om een erg divers repertoire te brengen in samenwerking met het Vlaams Radiokoor en Brussels Philharmonic, met Belgische en buitenlandse artiesten en voor zowel privé initiatieven als culturele organisatoren zoals het Festival van Vlaanderen.

Concert plus

CC De Spil, Hippoliet Spilleboutdreef 1, 8800 Roeselare | +32 51 26 57 00